Beïnvloeden gedachten en emoties je gezondheid?

Powernormaal blog beïnvloeden gedachten emoties gezondheid

In het denkbeeld van veel mensen over ziekte en gezondheid, overheerst de opvatting dat lichamelijke problemen een materiële oorzaak hebben. Er wordt in dit denkbeeld een verband gelegd tussen zaken die een negatieve invloed zouden hebben op de gezondheid. Bijvoorbeeld: roken lokt kanker uit en stress zorgt voor hartklachten. Het is gemeengoed dat we een pil nemen of een operatie ondergaan om het lichamelijke conflict op te lossen.

Ik zou je graag een inkijkje willen geven in een ander denkbeeld over ziekte en gezondheid. Zonder het ‘westerse’ model wat ik heb beschreven af te vallen, beschouw ik het als een goed idee om ook andere medische tradities te bekijken.

Powernormaal banner standaard Geel Blauw klein 1

Alles is met elkaar verbonden

In de traditionele Chinese gezondheidsleer, die ruim 4000 jaar teruggaat, is alles energie. Alles is met elkaar verbonden. Materie, zoals de stoel waar je op zit, de kleding die je draagt, maar ook ons lichaam, is een manifestatie van energie.

Ziekte en pijn in ons lichaam ontstaan als de energie niet meer vrij kan stromen. De energie blokkeert of stroomt door onze gedachten en emoties. Gedachten en emoties hebben een frequentie. In de kwantumfysica is dit zelfs te meten. Blije gedachten en gevoelens hebben een hoge frequentie en zorgen ervoor dat de energie stroomt. Negatieve gedachten en gevoelens hebben een lage frequentie en blokkeren de energie. Het maakt hierbij niet uit wat je denkt. Als je je naar voelt, dan ervaar je jezelf op een lage frequentie. Een gevolg hiervan is dat je zaken die daarmee in lijn zijn, of zoals de auteur Napoleon Hill citeerde: ‘’What you think, you become…’’ Wanneer je je op iets richt, of het nou positief of negatief is, manifesteer je het in je leven.

Voorbeelden van negatieve energie

We hebben vast allemaal wel eens ervaren dat wanneer we leuke, blije gedachten hebben, we ons ook automatisch goed voelen. We zijn in een soort flow en alles lijkt goed te gaan. Maar als we negatieve gedachten hebben, voelen we ons slecht en kunnen we ons zelfs ziek gaan voelen. Buikpijn van de zenuwen is hier een goed voorbeeld van.

Zodra we te lang in het negatieve spectrum blijven, zet deze negatieve energie zich vast. Dan kan deze energie zich gaan uiten in chronische lichamelijke klachten. Het is letterlijk een teken van je lichaam dat er iets niet helemaal lekker gaat. Misschien is het van belang om in zo’n geval de klachten te herleiden. Als we alleen de symptomen behandelen, door bijvoorbeeld medicijnen te slikken om het probleem te maskeren, dan uit deze energie zich bijna altijd op een andere manier. Indien we ons hier niet bewust van zijn, kan dit net zo lang doorgaan totdat we onze energie (= gedachten en emoties) veranderen.

Een voorbeeld hiervan kan zijn dat iemand last krijgt van slapeloosheid als gevolg van spanning op het werk. Deze persoon neemt slaappillen om het symptoom te verhelpen. De spanningsvolle situatie blijft echter bestaan waardoor deze persoon vervolgens maagproblemen krijgt. Hij of zij kan de situatie ‘niet verteren’.  Als hier vervolgens nog steeds niet naar gekeken wordt, dan kan dit op ten duur leiden tot chronische klachten. Een gevolg kan zijn dat alleen een operatie nog mogelijk is of het levenslange gebruik van medicijnen. Wat ook voorkomt is dat iemand een ongeluk kan krijgen waardoor hij of zij letterlijk niet verder kan. Het onderbewustzijn vindt zo een manier om de beknellende situatie abrupt af te breken.

Verschillende stromingen

Powernormaal banner standaard Geel Blauw groot 5