Mijn kijk op ziekte en gezondheid

Powernormaal blog mijn kijk op ziekte en gezondheid

Mijn kijk op gezondheid is wat anders dan wat de reguliere gezondheidszorg ons leert. Zo ben ik bijvoorbeeld erg fan van het werk van Bruce Lipton en de epigenetica, Dr. Ryke G. Hamer (Germaanse Geneeskunde), de traditionele Chinese Gezondheidsleer en verschillende soorten natuurgeneeskunde. Dit zijn allemaal leringen die er vanuit gaan dat niet iets buiten onszelf, maar onze reactie óp de omgeving leidt tot ziekte en aandoeningen. Ze gaan in die zin ook allemaal uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Powernormaal banner standaard Geel Blauw klein 2

Eigen ervaring

Deze kijk op ziekte en gezondheid komt voort uit mijn eigen zoektocht naar een oplossing voor mijn lichamelijke klachten. In het begin dacht ik dat medicijnen mijn klachten zouden oplossen. Toen dat faalde (het was vooral symptoombestrijding), ging ik mij richten op voeding en natuurlijker leven. Ik werd veganist en ging enkel nog natuurlijke producten gebruiken. Ook rondde ik een opleiding tot orthomoleculair voedingsdeskundige af om mij meer te verdiepen in deze materie. Mijn nieuwe leefstijl leek te werken. Ik had in ieder geval geen last meer van astma en voelde mij een stuk fitter. Toch had ik het gevoel dat er nog steeds iets miste, ik kreeg niet al mijn klachten onder controle. Daarom richtte ik mij op alternatieve geneeswijzen en spiritualiteit.

Ik kwam toen tot de conclusie dat lichamelijke klachten niet door zaken buiten onszelf, maar door onze interne (energie)programma’s worden veroorzaakt. De oplossing zit hem dan ook in het aanpakken van deze interne processen. Dingen zoals voeding en medicijnen kunnen wellicht ondersteuning bieden in het helingsproces, maar pakken nooit de oorzaak aan.

De werking van energie en het onderbewustzijn

Invloeden van buitenaf en onderbewuste overtuigingen

Een concreet voorbeeld: roken veroorzaakt pas kanker als je ervan overtuigt bent dat het dat doet. Als je positief denkt dat roken geen effect op je heeft, maar je hebt nog een onderbewuste overtuiging dat dit tegenspreekt, dan heeft deze overtuiging de overhand. Als het echt zo is dat de factor van roken alleen kanker veroorzaakt, dan zou iedereen die rookt kanker krijgen, maar dat is niet zo. Het roken kan daarom slechts de laatste druppel zijn op een systeem dat al afgezwakt is, hoofdzakelijk door belemmerende overtuigingen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld voedingsintoleranties en allergieën.

Je kunt je onderbewuste overtuigingen veranderen. Dit doe je door heel eerlijk en vooral met liefde te kijken naar de overtuigingen die je niet meer dienen. Wanneer je dit doet en je overtuigingen (h)erkent voor wat ze zijn, dan kun je er bewust voor kiezen om ze te veranderen. Zo herprogrammeer je je onderbewustzijn.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat invloeden van buitenaf weinig of geen negatieve impact op je hebben, is door als een soort goeroe zo open te zijn dat je überhaupt geen (onderbewuste) overtuigingen hebt of aannames doet. Je bent heel bewust in het hier en nu en met alles wat is. Je moet dan wel heel bewust zijn van je ego, dat graag dingen labelt als positief of negatief.

In lijn met jezelf / hoger bewustzijn

Naast de invloeden van buitenaf zoals de frequentie van voeding of geneesmiddelen én je overtuiging daarvan, is er nog iets anders dat meespeelt. Namelijk in hoeverre de handeling in lijn is met de eigen frequentie of ‘blauwdruk’ (in lijn met een hoger bewustzijn). Het komt erop neer dat iedereen een soort basisfrequentie heeft waar hij of zij zich fijn bij voelt. Wanneer we hiermee in lijn zijn, dan zijn we ‘in de flow’. Dan voelen we ons gedragen. We zijn op het juiste moment op de juiste plek. Doen we dingen die niet in lijn zijn hiermee, dan stuiten we op weerstand.

Dit principe kan aanvoelen als een magnetische kracht die aantrekt of afstoot. Opnieuw, is het vaak ons ego dat hier tegenin gaat. Het wil dat je ‘gezellig meedoet’ en daarom nog een chocolaatje bij de visite pakt terwijl je er totaal geen zin in hebt. Het wil dat je ‘erbij hoort’ door werk te doen dat niet bij je past of dat je met mensen omgaat die je niet leuk vindt. Dat doet het om je een gevoel van veiligheid te geven. Maar het forceren van jezelf in een bepaald hokje omdat de buitenwereld dat van je verwacht, forceert en blokkeert ook je natuurlijke, lichamelijke processen. Processen die nodig zijn om je fit en gezond te houden. Zo kan men dus ziek worden van stress, zelfs al is het heel subtiel. Stress is dan niet de oorzaak, maar het gevolg van dingen forceren die de stress veroorzaken.

Wanneer en waarbij we deze magnetische kracht voelen, is voor iedereen anders. Voor de een voelt het bijvoorbeeld goed om dagelijks te sporten en voor iemand anders voelt dit misschien niet goed om te doen. Ik heb het hier niet over een ‘gebrek aan wilskracht’, maar het forceren van iets dat niet in lijn is met je huidige staat van zijn. Als een persoon zich toch forceert om te sporten terwijl dat niet voor hem past, dan is het goed mogelijk dat hij zich nog slechter gaat voelen en zelfs ongezonder wordt.

Hetzelfde geldt voor diëten en voedingspatronen. Wanneer we onszelf forceren om dit te doen, is de schade vaak groter dan daarvoor. Het is daarom ook hierbij belangrijk dat we, in plaats van mee te gaan met de emoties en gedachten van het ego die denkt dat iets goed is, heel eerlijk zijn naar onszelf en vanbinnen (intuïtief) voelen wat bij ons past. Hierin is ‘voelen’ een innerlijk proces, waar het (door)voelen van emoties grotendeels vraagt om enige vorm van expressie naar buiten gericht.

Ziekte en aandoeningen ontstaan volgens deze kijk dus als:

  • Je (onder)bewuste overtuigingen hebt over gezondheid die niet in lijn zijn met de dingen die je doet, en;
  • Je niet in lijn bent met je natuurlijke frequentie (trillingsgetal) en/of hoger bewustzijn en zodoende je leven forceert.
Powernormaal blog mijn kijk op ziekte en gezondheid kompas

Verbanden leggen

Het beeld dat ziekten en aandoeningen worden veroorzaakt door een geblokkeerd energetisch veld, dat ontstaat door het verkeerd hanteren van emoties en de reactie op de omgeving, is niets nieuws. De traditionele Chinese gezondheidsleer, welke duizenden jaren teruggaat, is hierop gebaseerd. Deze leer koppelt zelfs het gedrag (emoties, overtuigingen etc.) aan een specifiek orgaan. Hetzelfde geldt voor vele verschillende soorten alternatieve geneeswijzen, zoals het Chakrasysteem.

Helaas stuit dit gedachtegoed nog steeds op erg veel weerstand. Dat gebeurt al snel als men ingaat tegen de mainstream. Veel mensen geloven in de reguliere, medische wetenschap of hebben zelfs hun hele leven en verdienmodel erop gebaseerd. De hele farmaceutische industrie is erop gebaseerd. Dus wanneer iets gezegd wordt dat deze kijk en levenshouding in één klap kan weerleggen, reken maar dat dan de (ego’s van) mensen dan in opstand komen. Ondanks het feit dat het werk van Dr. Hamer nooit werd weerlegd, verloor hij op 54-jarige leeftijd zijn toekenning als arts omdat hij weigerde zijn bevindingen te verloochenen en zich aan te passen aan de reguliere geneeskunde. Het lot van Dr. Hamer was helaas geen uitzondering.

Iets anders dat meespeelde in het ‘verloren’ gaan van deze kennis is het volgende. Er was namelijk een tijd dat dat deze kennis werd gebruikt om ziekten en aandoeningen te genezen. Dat werd gedaan a.d.h.v. bijvoorbeeld elektrotherapie, chiropractie, radioesthesia en acupunctuur. Dit zijn allemaal behandelingsmethoden die (h)erkennen dat de stroom van energie door het lichaam essentieel is voor de gezondheid. De farmaceutische industrie en de reguliere, medische wetenschap kwamen hierdoor in het nauw, ze verloren veel van hun klanten. In 1910 werd vervolgens het Flexner Report gepubliceerd, dat verklaarde dat alle medische behandelingen gebaseerd moesten zijn op de (Newtoniaanse, lineare manier van) wetenschap. Omdat wetenschappers op dat moment nog niet het kwantumuniversum hadden ontdekt en vastgelegd, werden holistische, energetische behandelingen een slechte naam gegeven.

Viruskwestie

Wat is een virus dan?

Wat men beschouwt als een virus is niets anders dan geïsoleerd, afgestorven weefsel- en celmateriaal, welke manifestaties zijn van het afweermechanisme van het lichaam. Het hele idee van een virus en het bestrijden daarvan is ontstaan toen Louis Pasteur zijn ziektekiemtheorie ter wereld bracht. Louis Pasteur was een wetenschapper die gefinancierd werd door de Rockefellers, één van de meest (invloed)rijke families ter wereld. Het is belangrijk te beseffen dat wanneer wetenschappers gefinancierd worden door een organisatie die gewin heeft bij een bepaalde uitkomst, er geen onafhankelijk eerlijk onderzoek wordt uitgevoerd omdat de organisatie daar geld (en status) mee verliest. Daarom is onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek zo belangrijk. Toen de theorie van Louis Pasteur naar buiten werd gebracht, ontstond de moderne farmaceutische industrie zoals we die vandaag de dag kennen.

Rond dezelfde periode waren er nog een aantal onderzoekers zoals Antoine Béchamp en Claude Bernard, die juist beweerden dat de (cel)omgeving bepaald of iemand ziek wordt of niet. Florence Nightingale heeft tijdens haar leven ook een belangrijk aandeel geleverd in de praktische invulling en uitwerking van deze ‘theorie’. Iets dat in onze tijd ook beweerd wordt door Dr. Hamer en dat nota bene terugkomt in een eeuwenoude gezondheidsleren en de epigenetica. Men bedoelt hiermee opnieuw dat de staat van de omgeving (het lichaam) waar een kwaal zich manifesteert, de oorzaak is. Naar heren zoals Béchamp en Bernard wou helaas ook niemand luisteren omdat zij niet het geld en de middelen hadden om hun werk te promoten en werden tegengewerkt door de farmareuzen.

Besmettelijkheid

Helaas worden uitzonderingen op een theorie als de virustheorie vaker ontkent, dan geaccepteerd. Een ander voorbeeld van zulke ontkenning kwam voor in een artikel van het wetenschappelijke blad ‘Science’. Het artikel ging over Louis Pasteur en Robert Koch. Koch beweerde dat bacteriën de oorzaak waren van cholera. Een van Koch’s critici was er zo van overtuigd dat dit nergens op sloeg, dat hij een glas met water, doordrenkt met ‘vibrio cholerae’ (de cholera bacterie) naar binnen werkte. Tot ieders verbazing bleek de man compleet onaangetast. Het blad ‘Science’ beschreef het incident met: ”For unexplained reasons, he remained symptom free, but nevertheless incorrect.”

Dat er niets van deze theorie klopt is eigenlijk vrij makkelijk te bewijzen. Net als in het voorbeeld dat je niet dóór roken kanker krijgt, anders zou iedereen kanker krijgen als hij rookt. Is het ook geen feit dat je ziek wordt dóór een virus. Anders zou iedereen ziek worden, wat niet gebeurt.

Schaduw en ego aspecten

Waarom men zo’n leugen in stand houdt is simpel. Het is een verdienmodel en het geeft mensen een excuus wanneer ze ziek worden. Daardoor is het voor veel mensen makkelijker om de schuld aan iets buiten zichzelf te geven, dan de verantwoording te nemen over hun eigen leven. Dit is een recept voor tirannie, dat machthebbers al sinds mensheugenis gebruiken. Maak mensen bang, verkondig dat het iets is waar men zich niet tegen kan weren en men doet vervolgens wat je zegt. Niet iedereen durft in te gaan tegen de status quo, omdat men dan het risico loopt om zijn of haar baan, vrienden en familie te verliezen.

Dat er machthebbers zijn die zulke dingen doen is, in mijn ogen, overigens niet iets dat persé bewust gebeurt. Zulke figuren hebben alleen een heel ander beeld van wat ‘goed’ is, dat voortkomt uit hun eigen schaduw- en/of egoaspect dat zich veilig en gezien wil voelen. Dat zij wellicht plezier ervaren en in de flow zijn door hun tirannieke praktijken, moeten we niet verwarren met ‘goed doen’. We zien misschien iemand die het allemaal voor elkaar lijkt te hebben, die plezier heeft en overal mee weg komt, maar dat wil niet zeggen dat wij dat zelf ook ervaren als we hun gedrag nabootsen. Ik heb het gevoel dat deze verwarring van het ‘in de flow zijn’ van iemand met ‘goed doen’, is wat oorlogen en andere destructieve handelingen op grote schaal veroorzaakt.

Powernormaal blog mijn kijk op ziekte en gezondheid vogels in conflict

Waardoor worden we dan ziek?

Als je vanaf het begin tot hier hebt gelezen, dan heb je wellicht een idee waarom we ziek worden. Mijn mening is dat de normale, lichamelijke processen niet meer goed functioneren doordat de energiestroom van het lichaam wordt geblokkeerd. Het lichaam wordt vervolgens ziek om te kunnen ontgiften (te resetten) en zich vervolgens te kunnen herstellen. Wat wij ziekten en aandoeningen noemen zijn dus tekenen van het herstelproces. Ze zijn niet de oorzaak van het herstelproces.

We voelen ons dus lamlendig door het herstelproces, wat we een naam geven als griep of iets dergelijks. Het herstelproces ‘griep’ is niet de oorzaak dat we ons slecht voelen, het is een symptoom. De oorzaak is een verzwakt immuunsysteem doordat de energie wordt geblokkeerd door onze reactie op de omgeving. Zo is bijvoorbeeld bekend dat teveel en langdurige stress slecht voor je is. Sta je onder stress, dan wordt je immuunsysteem stilgelegd en ben je vatbaarder voor ‘ziekten’ (aka: het herstelproces). Dit is zelfs zo effectief dat stresshormonen worden gebruikt bij orgaantransplantaties.

Het ‘c-geval’

Wat gebeurt er als je mensen wijsmaakt dat er een gevaarlijk virus is waar iedereen dood van gaat? Iets onzichtbaars waar men zich niet tegen kan weren? Veel mensen schieten in de stress en in angst, omdat ze allerlei overtuigingen hebben die zeggen dat virussen bestaan, besmettelijk zijn en dat ze zich er niet tegen kunnen beschermen. Dat is wat we leren op school en van de mensen om ons heen. Tevens is dat wat de farmaceutische industrie verkondigt. En vervolgens is dat waarmee ons onderbewustzijn is geprogrammeerd.

Men probeert vervolgens op dit laagfrequentie veld van angst ook de oplossing te zoeken. Dit zijn zoals ik eerder schreef, zaken als drugs, alcohol, slechte voeding en medische ingrepen (dus ook prikken). Maar opnieuw, dit alles haalt de oorzaak (het laagfrequente energieveld) niet weg. Het versterkt en verhard het juist. Met als gevolg de bijwerkingen van de prikken of andere medicatie, want dat resoneert met het energieveld waarin je je bevindt.

‘Als er aanwijzingen zijn dat Hiv AIDS veroorzaakt, dan moeten er wetenschappelijke documenten voorhanden zijn die dit afzonderlijk of gezamenlijk aantonen, althans met een grote waarschijnlijkheid. Een dergelijk document bestaat niet.”

Dr. Kary Mullis, Nobel Prize Laureate for Chemistry 1993 (uitvinder PCR test).

Ontkenning en apathie

Het ontkennen van het feit dat er mensen lijden en dat dat heel tragisch is en/of het vinden dat het hun eigen schuld is in mijn ogen ook iets wat ziek kan maken. Jezelf apathisch opstellen en doen alsof je immuun bent maakt je nou niet bepaald een leuk mens met een hoog frequent energieveld. Wanneer je jezelf afsluit voor je emoties, om wat voor reden dan ook, dan heeft dit een impact op je.

Ik zie in deze tijd veel mensen elkaar de schuld geven en elkaar proberen te overtuigen van wat juist is om te doen, of elkaar negeren en achter elkaars rug om praten. Volgens mij is daar nog nooit iemand beter van geworden of iets mee opgelost. Het genereert een laag frequent veld: een veld dat bijdraagt aan leed, ziekte en destructie. Je kan het nog zo goed bedoelen, als je andere mensen in onverdraagzaamheid, laat staan in haat, koestert, dan draag je bij aan datgene wat je juist niet wilt. Dit is waarschijnlijk iets wat (het ego) van veel mensen niet leuk vind om te horen en daardoor een van de meest lastige aspecten om te accepteren.

Willen we collectief een verschil maken dan begint dat bij onszelf. Zelf in liefde staan voor de wereld om ons heen. Dus ook liefde hebben voor mensen die misschien andere keuzes maken of destructieve dingen doen. Dit genereert een veld van acceptatie en liefde en dus ook van gezondheid en leven. Dit betekent niet dat je wegkijkt voor de situatie, of dat je het ermee eens bent wat deze mensen doen. Dit betekent dat je beseft hoe energie werkt. Het betekent ook niet dat je meteen dikke vrienden moet worden met iedereen, maar dat je iedereen (h)erkent en in zijn/haar waarde laat.

”Love is the only thing that can turn an enemy into a friend.” – Martin Luther King Jr.

Powernormaal blog mijn kijk op ziekte en gezondheid gebaar van liefde

Hoe blijf je dan gezond? – Conclusie

Nu we dit alles weten, hoe blijven we dan gezond?

  • Door heel eerlijk en bewust en vooral met liefde te kijken naar de overtuigingen die je niet dienen. Wanneer je dit doet en je overtuigingen (h)erkent voor wat ze zijn, dan kun je er bewust voor kiezen om ze te veranderen.
  • Door bewust te zijn van je emoties. Krop ze niet op maar laat ze er zijn. Werk er doorheen, ook al is het pijnlijk.
  • Door de dingen te doen die je ‘in de flow’ brengen, ongeacht of het logisch of ‘goed’ is of niet.
  • Door je te richten op zaken met een hoge frequentie: dingen die liefde, vreugde en plezier oproepen. Er zijn mensen die zich hebben genezen van terminale ziektes, enkel door het kijken van komedies en het focussen op plezierig nieuws!

Nogmaals, dit is zoals de titel zegt, mijn kijk op ziekte en gezondheid. Mijn eigen ervaring is dat ik al mijn klachten kon koppelen aan onverwerkte emoties die ik had opgeslagen in mijn energetisch veld. Pas toen ik hier bewust mee ging werken werden mijn fysieke klachten minder en/of gingen over. In plaats van te zoeken naar een oplossing buiten mij, probeer ik nu als ik ergens last van heb, daar op energetisch niveau aan te werken. De ene keer is dat makkelijk en de andere keer is het een langdurig proces waarbij ik steeds nieuwe lagen tegenkom om doorheen te werken.  

Lichamelijke klachten staan voor mij dus niet los van je emotionele gesteldheid. Uitdrukkingen als ‘ziek van de zenuwen’ of ‘een brok in je keel’ van verdriet of ‘vlinders in je buik’ bestaan niet voor niets. Laat je leiden door de eeuwenoude wijsheden en je eigen innerlijke bewustzijn in plaats van je te verliezen in de buitenwereld. 

Dankjewel voor je aandacht! Ik wens je veel liefde en gezondheid toe in deze bijzondere tijd.

Powernormaal banner standaard Geel Blauw groot 3